Ce inseamna kit de instalare aer conditionat?

Ce inseamna kit de instalare aer conditionat?

Am auzit de multe ori in magazinele mari de electrocasnice sintacma kit de instalare la aerul conditionat. Sau de multe ori dorim sa ne instalam aerul conditionat si firma la care sunam pentru montaj, ne intreaba daca avem acest kit de instalare.

Kitul pentru montajul unui aparat de aer conditionat tip split de perete de 7000, 9000 si 12000 BTU cu tehnologie inverter sau on/off cuprinde in general urmatoarele:

Dimensiunea traseului frigorific este de 3 m.

Kitul aer conditionat standard contine:

  • Teava de cupru izolata: 6,35 si 9,52 mm sau 6,35 si 12.7

Prin aceste tevi speciale confectionate din cupru moale circula agentul de racier.Agentul de racire este trimis din unitate de exterior care unitatea de interior prin teava subtire(atunci cand aparatul functioneaza pe modul de rece) si astfel face transferal de caldura, ajungand sa se intoarca prin teava groasa inapoi in unitatea de exterior.

  • Banda de matisat

Aceasta banda de matisat are ca scop major infrumusetarea traseului frigorific dar si totodata protejarea invelisului termic al tevilor de cupru  impotriva razelor de soare si a factorilor de exterior( zapada, ploaie, porumbei, etc…)

  • Cablu electric: 5 x 1,5 mm

Acest cablu electric este folosit pentru a face legatura intre bornele de comanada si alimentare a unitatii de exterior cu cea de la interior. El trebuie sa fie de minim1.5 grosime pentru a putea functiona corect compresorul din punct de vedere electric.Se foloseste acest cablu cu 5 fire deoarece unu va ramane singur si anume cel de masa care trebuie legat neaparat pe carcasele ambelor unitati.

  • Furtun de drenaj – tub gofrat fi 16.

Acest furtun de drenaj sau furtun de condens trebuie sa fie dintr-un material mai dur si mai gros, in generat in kitul de instalare gasim un furtun de condens foarte fragil. Este recomandat ca in scopul evitarii problemelor ulterioare de a se sparge, sa inlocuim  acest furtun cu unul de calitate.superioara.

Inainte de achizitionarea produsului este recomandata verificarea compatibilitatii dimensiunilor kitului cu cele prevazute de echipamentele de aer conditionat existente.

Call Now Button