Pachet revizie ( verificare , curatare , igienizare si completare cu freon ) = 400 lei

Temperatura optima aer conditionat

Temperatura optima aer conditionat

Cu totii ne intrebam care este temperatura optima aer conditionat pe care ar trebuii sa o setam vara in camera. Temperatura optima este de 24 grade Celsius.

Aparatul de clima ne ajuta foarte mult sa pastram  in spatiile in care lucram sau locuim o umiditate si o temperatura cat mai apropiate de zona de confort termic in perioadele acute de canicula. Este indicat si este litera de lege, ca  diferenta de temperatura din exterior  si interior sa nu fie foarte mare.

Temperatura optima aer conditionat

La schimbarea temeperaturii din acel mediu, o diferenta mare intre nivelul temperaturi exterioara si interioara, corpul uman pentru a functiona corect si sanatos si pentru a mentine temperatura corpului la un nivel constant, va trebui sa faca un efort si sa schimbe strategia si sa treaca de la conservarea caldurii intre 22-24 grade Celsius  din camera respective unde este rece datorita aerului conditionat, la mecanismul de accelerare a pierderii de caldura 35-37 grade Celsius  la iesire in caldura de afara.

Santatea si aerul conditionat

Corpul uman este foarte rezistent si el incearca sa se repare singur, dar daca astfel de socuri pot fi suportate cu usurinta in repetate randuri de persoanele sanatoase totusi  pot aparea variatii necontrolate de tensiune arteriala, lesin, stari de irascibilitate etc. chiar si la persoanele foarte tinere. Este la fel de important sa realizati o igienizare periodica a aerului pentru a evita afectarea sanatatii dvs.

Temperatura optima aer conditionat

Persoanele in varsta sunt rugate de specialisti sa evite astfel de treceri bruste de la rece la cald sau invers deoare ei au cel mai mult de pierdut. Corpul unui om in varsta este mai slabit si se reface foarte greu in urma unei eventuale neplaceri de accidentare datorita starii de lesin de la trecerea brusca a acestor temperature specificate mai sus. In cazul in care diferenta intre temperatura spatiului dorit a fi racit este foarte mare sau aparatul de aer conditionat este prea mic pentru a face fata cerintelor de racire sistemul de climatizare va functiona aducand un debit  de aer foarte rece ori va genera un flux foarte mare de aer refulat la o temperatura mai mica decat cea din interior, toate aceste lucruri sunt strict legate de temperatura optima aer conditionat.

Doctorii in masura care se pot exprima si care ne pot da sfaturi cu adevarat ne recomanda sa evitam pe cat posibil sa stam sau sa lucram in fata jetului al aparatului de aer conditionat deoarece riscam sa ne vina rau, sa facem conjunctivita sau chiar sa ajungem la spital cu raceala destul de grava. Este indicat ca montajul aerului sa fie efectuat de o firma specializata care sa stie exact unde sa amplaseze aerul conditionat in camera. Recele sau jetul de aer de la aerul conditionat trebui sa se resimta treptat de catre corpul omenesc.

Call Now Button